7 schokkende feiten over lijstjes en waarom we ze toch blijven lezen

Share this article:
Facebooktwitterlinkedinmail

MozesReisblogs staan vol met verleidelijke top 10-lijstjes. De wereld wordt netjes gerangschikt in genummerde reeksen met tips en tricks die kant noch wal raken. Atlastronaut is natuurlijk een uitzondering, hier zijn de 4 verrassende redenen die dat bewijzen. Maar we kunnen niet achterblijven. Daarom, op algemene aanvraag: de ultieme lijst van de 7 meest intrigerende tips van Atlastronaut*.

1. Praat NOOIT over jouw reizen met andere mensen. 

Je wordt gegarandeerd tegengesproken door iemand die dagelijks lijstjes leest. Je zal als een dommerik ontmaskerd worden. Terecht. Lijstjeslezers zijn immers vergaarbakken van wijsheid. En ze liggen overal op de loer. Hou dus ALTIJD je mond. Tenzij je dagelijks lijstjes leest.

2. Lees elke dag lijstjes, DAGELIJKS.

Lijstjes maken je leven veel makkelijker. Weet je niet waar naartoe op reis? Lijstjes genoeg die je op weg helpen. Pech met het hotel? De 27 Grootste Vakantieblunders Ooit krikken je moraal weer op. Verdwaald in de jungle met een levensbedreigende infectie? Geen nood. Waar is dat lijstje? Voor ELKE situatie is er een handige opsomming van wijze raad.

3. Stop met het lezen van artikels over reizen. NU.

Die klassieke artikels zijn vervelend en te lang. Zinnen gaan EINDELOOS door. Je moet zoeken naar informatie en het verhaal proberen te begrijpen. Het heeft een begin, een midden én een einde. Dat is verwarrend. Als er verschillende plaatsen en personen in voorkomen, wordt het helemaal een troebele soep.

4. Bezoek nooit de Hoge Venen, NOOIT. 

Blogger IkBenDeMan zette de Hoge Venen bovenaan in zijn lijst met 25 Huiveringwekkende Nachtmerries Op Wereldreis Waardoor U NOOIT Meer De Deur Uit Durft. Omdat het waait op de Hoge Venen en de blogger houdt daar niet van. Dus nooit, maar echt NOOIT naar de Hoge Venen gaan.

5. Vergeet wat je ZOU moeten weten.

Je zou heel veel kunnen weten over de wereld. Zou. Maar dat wil je niet. Lees daarom lijstjes. De lijstjesschrijver is namelijk veel slimmer dan jij. Handig, dan hoef jij minder te weten. Alleen al dit ene argument pleit voor lijstjes. Daarom staat het ook bovenaan in 33 Verbluffende Redenen Waarom Lijstjes Het Ultieme Wapen Zijn Tegen Onwetendheid. Het lijkt een lange lijst. Geen angst. Je bent het zo weer vergeten.

6. Doe ALTIJD wat lijstjes zeggen, IN ELK GEVAL.

Het laborieuze werk van de lijstjesschrijvers moet gerespecteerd worden. Vertrouw op hun autoriteit. Deze orakels hebben ZONDER ENIGE VOORKENNIS de volledige waarheid van de hele wereld ontsluierd. Voor jou. Bedenk dat eens goed. Duizelingwekkend. OMG!

Als een lijstjesschrijver zegt dat er in Parijs 10 plekken zijn die je MOET gezien hebben, ga dan NOOIT MAAR ECHT NOOIT naar 11 plekken. Dat spreekt.

7. Als je een lijstje ziet, klik er op. ONMIDDELLIJK. 

De titels van lijstjes zijn geschreven voor jou, om op te klikken. Waar zou je anders op willen klikken? Een artikel met zinnen? Trouwens, je maakt iemand gelukkig als je op een lijstje klikt. Wie dan? Jezelf. Klik dus ALTIJD als je een lijstje ziet. Ze zijn zo mooi en sexy en ze Verbeteren Jouw Seksleven Met 13 Absurd Simpele Tips Die Zelfs Jouw Oma Opwindend Vindt.

Ben je het helemaal eens met het lijstje van Atlastronaut? Dan kan je zelf eens proberen om lijstjesschrijver te worden. Ga alvast aan de slag met deze 7 voorbeelden. Vul zelf de lijstjes aan.

  • 37 Waanzinnige Toiletten Waarvoor Je Met Plezier Diarree Krijgt
  • 18 Populaire Redenen Om Naar Pyongyang Te Verhuizen
  • 11 Hilarische Tips Voor Een Uitvaartselfie
  • 25 Schitterende Close-ups Van Enorme Wilde Dieren Vlak Voor De Impact
  • 13 Gore Gewoonten In De Hostiebakkerij Van Het Vaticaan
  • 6 Schokkende Redenen Waarom Er Altijd Cijfers In Een Titel Staan
  • 1001 Eindeloze Mogelijkheden Van Lijstjes

*Als je niet begrijpt met welk doel dit lijstje geschreven is, dan ligt dat waarschijnlijk aan jou. De lijstjesschrijver is immers alleswetend en stelt opsommingen samen om jou en alle toekomstige generaties te laten genieten van zijn wijsheid zodat de mensheid kan zegevieren. 

Tekst: Pascal Laureyn, een freelance tekstschrijver en copywriter.

Share this article:
Facebooktwitterlinkedinmail

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*